miercuri, 22 iulie 2015

Admiterea la colegiile din strainatate, an academic 2016-2017

FIECARE REUSITA INCEPE CU DECIZIA DE A INCERCA !


La ce liceu vrem sa ne inscriem anul viitor? Este o alegere grea dar poate influenta categoric viitorul tau de student. Ati luat in calcul si admitere la un Colegiu din strainatate ? Un an academic important trebuie pregatit de pe acum. 



Pentru admiterea la un Colegiu in strainatate 2016-2017  au inceput deja.
Noi va putem sustine cu informatii pretioase, consiliere si medierea relatiei elev-candidat si scoala.

Ce optiuni de a studia in strainatate aveti

Puteti urma cursurile unei scoli de stat cu cazare in familii gazda (daca bugetul alocat este mai mic) sau ale unui colegiu particular ("boarding school" care are campus sau rezidente proprii, dar pentru acestea este nevoie un buget mai mare decat intr-un colegiu de stat)

Majoritatea Liceelor internationale sunt de tip "Boarding School", ceea ce inseamna ca elevii invata si locuiesc in campus, alaturi de colegii lor, participa la numeroase activitati de grup (artistice, sportive sau stiintifice) si traiesc ca intr-o adevarata familie numeroasa.

Liceele din strainatate ofera de asemenea elevilor lor numeroase programe academice optionale si scoli de vara tematice.

Experienta liceului in strainatate este unica si ii poate oferi fiului sau fiicei dumneavoastra punctul de pornire intr-o cariera de succes si o viata implinita!

Experienta ne-a demonstrat ca, inainte de a se inscrie la un liceu din strainatate, este bine ca elevii sa participe la o scoala de vara intr-un colegiu de renume din tara respectiva, pentru a experimenta personal viata si studiul intr-un campus international.

Probabil ca v-ati pus deja intrebarea:
Poate copilul meu sa studieze la un Liceu de prestigiu in strainatate?

DA, daca indeplineste urmatoarele conditii:
  • Cunoaste foarte bine limba tarii in care urmeaza sa studieze (in cazul in care este necesara o pregatire suplimentara la acest nivel, exista si posibilitatea efectuarii unui trimestru sau a unui an pregatitor)
  • Are o situatie scolara buna sau foarte buna in scoala din tara de origine
  • Este responsabil si deschis la nou

LICEUL DE STAT
Avantajul este ca veti beneficiati de acelasi sistem de invatamant al tarii respective, dar cu costuri mai reduse. Evident, trebuie sa tineti cont de faptul ca vor exista anumite dezavantaje fata de scolile private cum ar fi numarul mai mare de elevi intr-o clasa, facilitati mai putin bune, etc. Cu toate acestea alegerea unei scoli de stat se poate dovedi benefica pentru viitorul academic al copilului dumneavoastra. 

In acest caz cazarea se face in familii gazda ce locuiesc in apropierea scolii, ceea ce inseamna ca si acomodarea la stilul de viata si cultura tarii respective este facilitata de noul camin si noua familie.

Mara Study Turism va ofera consultanta educationala pe durata intregului proces, de la alegerea scolii la admitere si ulterior pe tot parcursul scolarizarii. 

Te putem sfatui ca inainte de a aplica la un liceu in strainatate sa experimentezi sistemul de invatamant din tara respectiva si viata intr-un campus prin participarea la un program de scurta durata de 2, 3 sau 4 saptamani, care se deruleaza in timpul vacantelor scolare.

Programele scolare din tari precum Marea Britanie, Elvetia, Germania, Austria, Italia, Spania. Franta si Canada sau SUA sunt recunoscute ca fiind programe riguroase si complexe, dar care pun accent si pe dezvoltarea personala a elevilor. Astfel, la finalul anilor de liceu elevii vor fi acumulat nu doar numeroase cunostinte teoretice, dar si abilitati practice si isi vor fi dezvoltat capacitatile de socializare, atat de necesare intr-o lume globalizata.


Pentru mai multe detalii click AICI sau contacteaza-ne

Echipa Mara Study este alaturi de voi, tinerii inteligeti si curajosi si va poate ajuta in luarea deciziilor corecte :)
 


miercuri, 15 iulie 2015

TABARA DE ARTA - PICTURA SI SCULPTURA o noua provocare pentru copiii talentati





Tabara de ARTA - pictura si sculptura se adreseaza copiilor cu adevarat interesati de arta cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani.



Locatia Taberei de vara este litoralul Marii Negre care constituie o sursa in plus de inspiratie pentru micii artisti dar si o sursa de distractie, relaxare si energie.

Principala activitate desfasurata in aceasta tabara pentru copii este ARTA. Copiii vor avea ocazia sa-si exprime creativitatea in forme tridimensionale sau dand viata culorii de pe panza.
Pe langa toate acestea in tabara noastra de vara copiii vor avea parte si de plaja, soare, mare, distractie si relaxare.

Ultima Tabara a verii din Romania se desfasoara in perioada 23 - 30 august 2015 si se va incheia cu o expozitie cu lucrarile copiilor, unde parintii, rudele si prietenii vor fi invitati.

 Va oferim cateva detalii despre acest program foarte indragit de copiii nosti care s-au dovedit a fi creativi si interesati de frumos.


   
 Programul se desfasoara in Complexul Turistic Marea Neagra din Eforie Nord, cu suprafata de 25.000 mp, situat la 400 m de lacul Techirghiol si 800 m de mare.
Copiii au acces la toate facilitatile: mese de ping-pong, terenuri de sport in aer liber, spalatorie. Acestia vor avea un loc special amenajat pentru intalnirile cu prietenii si staff-ul taberei, unde se pot relaxa, pot asculta muzica si interactiona cu ceilalti.
Vilele din campus unde copiii se vor caza sunt primitoare si amplasate intr-o zona verde, spatiu propice atelierelor de creatie. 
Micul dejun, pranzul si cina se servesc in restaurantul din cadrul complexului.
       Cursurile sunt interesante si cuprind studii de culoare si volum (desen si pictura, sculptura si modelaj in lut) abordand diferite tehnici de lucru in functie de aptitudinile copiilor si nivelul de creativitate al fiecaruia. Lectiile de pictura si sculptura se desfasoara de luni pana vineri in plein-air sau in ateliere special amenajate pentru desfasurarea workshop-urilor de arta.

Coordonator atelier pictura:       Andreea Gheorghiu – visual artist
Coordonator atelier sculptura:    Bianca Mann – visual artist

In afara cursurilor de arta, copiii beneficiaza de un program variat de activitati sociale si sportive,  plaja si sporturi de plaja, baschet, fotbal, volei, tenis, tenis de masa si alte activitati pe placul copiilor.

Detalii despre program:


sau contactati-ne la tel.0736.913.866

luni, 6 iulie 2015

S-AU TERMINAT EXAMENELE - RECOMPENSEAZA-TI COPILUL CU O VACANTA BINEMERITATA - O TABARA IN STRAINATATE !


S-AU TERMINAT EXAMENELE, INCEPE DISTRACTIA !
HAI CU NOI  IN TABARA IN STRAINATATE !

A muncit tot anul, a depus eforturi mari sa absolve cu brio anul scolar, a indurat emotiile si stresul unui examen de admitere la liceu sau examenul de bac, a renuntat la timpul sau liber invatand.
Acum esti un parinte fericit, bucuros si mandru pentru rezultatele copilului tau care isi va reincarca bateriile in binemeritata vacanta.
Isi va petrece timpul cu prietenii, isi va face chiar altii noi, se va bucura si va savura fiecare moment al verii intr-un loc la care a visat tot anul.

Ofera-i un dar in stilul lui. Afla ce isi doreste, afla ce vrea sa invete, ce visuri are, indruma-l corect daca nu stie inca unde vrea sa mearga in vacanta.

Important este sa recompensam eforturile copiilor nostri. Cand merita :)

Noi suntem aici sa iti aratam cateva variante de programe de vara cu caracter educativ: tabere de vara in strainatate combinate cu activitati distractive, excursii, sport si cursuri de limbi straine: cursuri de engleza, germana, franceza, spaniola, italiana, activitati de dezvoltare personala, arta, pregatire pentru admiterea in colegiile din strainatate, programe academice si multe alte lucruri interesante.

Dar dragi parinti trebuie sa stiti ca cele mai frumoase tabere in strainatate au locuri limitate si "se scurg" foarte repede, la fel ca timpul....

 Ca alternative aveti:
Tabara de limba engleza de 2 saptamani de la Praga unde mai sunt 3 locuri, Tabara de engleza de la Oxford de minim o saptamana, la care mai sunt 4 locuri, Taberele din Franta de limba franceza, Tabere in Cipru, Malta, Spania, Turcia, Italia si multe altele care sunt alcatuite in asa fel incat sa satisfaca doleantele copiilor.

Consultantii nosti educationali iti stau la dispozitie cu informatii suplimentare
Te asteptam!




Aici cateva linkuri cu programele in detaliu

Tabara engleza, aventura, sport si excursii in Praga Cehia
Tabara engleza la OXFORD & excursie Londra - UK
Tabara germana, Tenis si vizite turistice in VIENA
Tabara franceza pentru tineri si adulti la Nisa